Wateroverlast Voorkomen

Voorkom wateroverlast bij de appartementen met een dakterras of afgesloten balkon !

De Statendam is in 1995 afgebouwd. De 95 appartementen zijn alle voorzien van een dakterras of balkon/veranda. Het was kennelijk destijds niet een standaard voorgeschreven voorziening dat in bepaalde situaties een zogenaamde overstort werd aangebracht.

Een overstort wordt gemaakt om het overtollige regenwater snel af te voeren naar buiten toe. We hebben overtollig regenwater bij hevige regenval of verstopping van de afvoer. Dat eerste hebben we niet in de hand; het tweede is een belangrijke taak en verantwoordelijkheid van de bewoner, zeker wanneer het terras of balkon rijkelijk is voorzien van planten. Door afvallend blad kan immers de afvoer gemakkelijk verstopt raken.

Het is een lastig zaak, zo niet onmogelijk achteraf een overstort te creëren in de leien wand, de gemetselde muurtjes of betonelementen. Laat de afvoer niet verstoppen! Maak uw terras, balkon, veranda regelmatig schoon en reinig ook onder de tegels, vlonders, e.d. Spoel de aanwezige drab niet  door de afvoer en voorkom hiermee, dat water uw appartement inspoelt door een verstopping.

Controleer de meterkast op lekkage

Als u in uw meterkast aan de afsluiters heeft gedraaid, omdat u bv. onderhoud heeft gepleegd of op vakantie bent geweest, controleer dan of er lekkage ontstaat.

Doe dit een paar dagen, nadat er gedraaid is aan de stopkraan.Met name de koudwaterkraan wil nog wel eens gaan lekken, doordat de verkalking rondom de spindel wordt verstoord.

Meestal is de oplossing het iets vaster aandraaien van de moer bij de spindel.